Swego czasu poszukiwałem informacji dotyczęcych tanich przystawek do akustyków, niestety są spore trudnołci-praktycznie szczętkowe informacje. Postanowiłem zaryzykowaę i wydaę te całe 43zł (z przesyłkę)-zakupiłem najczęłciej spotykany model na serwisach aukcyjnych amianowicie AN-001.
Po rozpakowaniu przesyłki zdziwiło mnie nawet całkiem dobre wykonanie, ale to ma graę a nie wyględaę.
Jako że jeszcze swojego piecyka się nie dorobiłem spróbowałem podpięcia do komputera niestety nie było tak pięknie-musiałem włęczyę wzmocnienie sygnału co chwila coś sprzęgało a graę można było tylko cicho+opóęšłnienie i brak jakiejkolwiek regulacji na pokrętłach Volume/Tone nie pocieszało mnie to. Pozostało przetestowaę przystawkę na wzmacniaczu, nie majęc wielkich nadziei zabrałem ję do kolegi. Założyliłmy ję do akustyka i podpięliłmy do 15W Marshall'a . Po włęczeniu i kilku ruchach kostkę na mojej twarzy zagołcił spory ułmiech, grało to całkiem ładnie nie sprzęgało na clean'ie jak i na przesterze, pełna regulacja na potencjometrach-pograłem chwilę i zadowolony z zakupu wróciłem do domu.
Tę przystawkę akurat zamierzam po rozebraniu użyę w ukulele:
http:/www.forumlutnicze.pl/viewtopic.php?t=228
Oczywiłcie jeszcze przed próbami dęšłwiękowymi rozebrałem ję aby sprawdzię jak to wyględa w środku- i czy nie będzie problemu z "przełożeniem" do uke, ale dopóki nie sprawie sobie elektryka z prawdziwego zdarzenia czuje że kupie sobie drugę, i będę miał do ęwiczę na akustyku.
Niżej zamieszczam kilka zdjęę:

Mam jedynę wętpliwołę- na co,jak i przy przystawce i w obudowie potencjometrów po jednym przewodzie wychodzi do obudowy?(jest do niej przylutowany), zastanawia mnie czy jest to coś istotnego?, gdyż aby przełożyę do ukulele muszę to odlutowaę i raczej miejsca na takie metalowe elementy w uke nie przewidywałem. (Pewnie będzie to sprawa jakiejł masy ale ja się w tej kwestii nie znam).
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Na razie nie miałem jak w odpowiedniej jakołci nagraę dęšłwięku ale jak tylko będzie szansa wrzucę.
Myłlę że innym wahajęcym się taki artykuł pomoże