Pierwsza gitara - plany, przymiarki, wątpliwołci

Dyskusje i prezentacje projektów i planów

Moderator: poco

Awatar użytkownika
shopiK

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

Tak. tak to sobie obmyłliłem. Jak to kiedyś okrełlił ktoł na forum lakierniczym - grafika komputerowa znacznie lepiej mi wychodzi ;-). mcd - to mój pseudonim artystyczny :-) zawsze podpisywałem tak grafikę, programy komputerowe, jak i innę działalnołę, to czemu nie gitarkę :-)
Awatar użytkownika
michau25

Nieprzeczytany post autor: michau25 »

Jak zrobiłeł logo? Oczywiłcie chodzi mi o materiał a nie projekt na kompie :-D
Awatar użytkownika
Andrzej

Nieprzeczytany post autor: Andrzej »

Dobra , dobra przyznaj się do fascynacji Van Halenem ;-) Logo i te paski ??? A tak poważnie to fajna gitarka , z tymi Merlinami na pewno będzie fajnie gadaę . Poczętkowo ta główka nie bardzo mi pasowała do tego kształtu , ale pomalowana wyględa łwietnie coś w stylu gitar Caparison . Mógł był powiedzieę czym malowałeł korpus Jakim lakierem , farbę ?
Awatar użytkownika
shopiK

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

Co do loga. Zakupiłem papier do kalkomanii do drukarki laserowej. wydrukowałem. Na gitarze zostawiłem białe miejsce na logo - na to kalkomania i lakier bezbarwny. (na razie dwie warstwy).
Projekt... to kompromis, zrobiłem w jaju, żeby łatwo mi się maskowanie wycięło - lenistwo. Literki jak literki, ale, że pusto w jaju było to jeszcze łezki czarne. Van Halen takie ma? No to musi zmienię :-)

Czy Van Halenem nie wiem - nie specjalnie go słuchałem, bo nie lubię wirtuozerii dla wirtuozerii... Nie potrafię słuchaę jego piosenek za bardzo.

A paski lubię, bo prosto je wykonaę (tzn. w założeniu bo i tak spier....). Poza tym, jakbył zajrzał do mojego postu powitalnego, tam jest zdjęcie gitarki, którę malowałem wczełniej - lubię paski :-)

Całołę jest kryta lakierami samochodowymi - czyli akrylem (podkład, baza, klar). Wiem, że to najgorsza opcja i lutnicy mnie zezwę. Ale ma plusy - choęby możliwołę zakupu wymarzonego koloru w pierwszej lepszej mieszalni.
Zresztę, przy malowaniu mojej pierwszej gitarki nie odczułem różnicy w brzmieniu, może sustain większy, ale nie mierzone ... tylko subiektywne odczucie.

Co do główki - trza się było wypowiadaę wczełniej :-) - pytałem o to w poprzednich postach. Ale po malowaniu chyba jest ok.
ODPOWIEDZ