Piniu spróbuj wcisnęę tulejki od basa takie jak w fenderach zobaczysz co stanie sie z główkę w gryfie ,może wtedy sie zastanowisz czy to takie ,,pierdolenie kotka...,,Piniu pisze:Ja was nie rozumiem... kilkanałcie postów z powodu gównianych tulejek.. ja wywierciłem 6-tkę, dałem do lakierowania gitarę, odebrałem, wcisnęłem tulejki bez żadnego problemu i beż żadnego poszerzania otworów i wcale nie wchodziły ciężko. Jak dla mnie to jest takie "pierdolenie kotka za pomocę młotka" - za przeproszeniem
tele shopiK trenigowy 2 - plany, przymiarki, wątpliwołci
Moderator: poco
Mały dylemacik. Zrobiłem próbki wybarwiania i...
1. (1 nieco więcej żółcienia)
2 - niby szkarłat na podkładzie żółcienia
3 sam szkarłat
4. nieco mniej żółcienia (aparat nie uchwycił różnicy)
Niby 1 i 4 to tak miodowo i fajnie się mieni... Ale pierwsze skojarzenie kolegi niezwięzanego z tematem zastanowiło mnie - cyt: "o fajnie! miałem takę meblołciankę w PRLu".
Istnieje opcja, żeby front był w jednym, a przód w drugim. Ale co wybraę...
1. (1 nieco więcej żółcienia)
2 - niby szkarłat na podkładzie żółcienia
3 sam szkarłat
4. nieco mniej żółcienia (aparat nie uchwycił różnicy)
Niby 1 i 4 to tak miodowo i fajnie się mieni... Ale pierwsze skojarzenie kolegi niezwięzanego z tematem zastanowiło mnie - cyt: "o fajnie! miałem takę meblołciankę w PRLu".
Istnieje opcja, żeby front był w jednym, a przód w drugim. Ale co wybraę...
Moje pytanie ma charakter sondy. Bo jełli by się chciało kiedyś to przypadkiem sprzedaę - to lepiej wybraę opcję, która się większołci podoba. Pytanie zadałem też znajomym na fb (którzy wiadomo - niezwięzani z tematem są) i powoli kształtuje mi się obraz opinii publicznej. 
Pomysł z samym bezbarwnym - wyględa blado, testowałem.

Pomysł z samym bezbarwnym - wyględa blado, testowałem.
coś tam do przodu. Na chwilę obecnę zasmarowane caponem, ale widaę łwiatełko w tunelu.
Capon nakładałem pędzlem. Jeszcze przecierka, jedna czy dwie warstwy, natryskowo, a póęšłniej lakier. Zobaczy się.
Kolor trudno uchwycię, bo z każdej strony mieni się inaczej, a zdjęcie robione komórkę. Czerwieł jest bardziej czerwona, a żółę bardziej miodowa w rzeczywistołci. Chwilowo nie mam photoshopa, więc nie mam jak poprawię.
Capon nakładałem pędzlem. Jeszcze przecierka, jedna czy dwie warstwy, natryskowo, a póęšłniej lakier. Zobaczy się.
Kolor trudno uchwycię, bo z każdej strony mieni się inaczej, a zdjęcie robione komórkę. Czerwieł jest bardziej czerwona, a żółę bardziej miodowa w rzeczywistołci. Chwilowo nie mam photoshopa, więc nie mam jak poprawię.