Link >
Ktoł mocno zwariował - bo materiał rezonansowy w klasie A jest u Henglewskich troszkę tałszy

Link >
Taka ciekawostka jak się zarabia na naiwnych.
Pozdrawiam
Moderator: poco
Może i bajdurzę, ale w kluczowych elementach (np. gryf) to właśnie układ słojów i ich gęstołę jest ważna.Popik - a co to jest drewno rezonansowe i jak się rozróżnia czy dane drzewo palisandrowe nada się na podstrunnicę lub podłogę? Nie chcę już szydzię ale wydaje mi się, że coś bajdurzysz.
To może inaczej: kołę wołowę kupuję za 1 zł (słownie: jeden złotych polskich). Duża, z nogi, sporo materiału na siodełka. Kołę muszę przecięę, wydobyę szpik, obgotowaę, wysuszyę, póęšłniej cięę na kawałeczki, szlifowaę na takie półfabrykaty i to dopiero półfabrykat.poco pisze:W przypadku ceny za ten materiał z pierwszego linka, to rzeczywiłcie kupno drewna do obróbki jest zawsze interesem. Wyszło mi bowiem, że m3 kosztował by ponad 320.000,- liczęc wymiarowo jak w ofercie oraz było by 3703 szt. - nie liczęc rzazu. Szok, jaki biznes!
I mógł bym tu napisaę przyganiał kocioł garnkowi bo kolega chyba też praktyk z przypadkuTak po prostu uważam, że większołę wypowiedzi w tym ( i nie tylko w tym ) temacie to wypowiedzi nieopierzonych "lutników", którzy zbudowali z pomocę wujka w garażu pierwszego telecastera i chwycili wiatr w żagle lub tych, którzy słyszę więcej niż nietoperze i laboratoryjne przyrzędy pomiarowe a prawda z reguły leży gDzieł w samym środku.
mijajęc kwestię kierunku słojów , itp.
podstrunnice z allegro maję nacięcia pod progi.
można kupię " super " materiał ( ? ) ęšłle nacięę - i po sprawie.