Witam, chciałbym zaprezentowaę drugę gitarę mojej produkcji (pierwszę pokażę póęšłniej). Jest to Stratocaster. Korpus to sezonowany 3 częłciowy jesion, gryf pochodzi z japołskiej kopii z lat 80 lecz kształt główki był poprawiany na kształt główki strata. Mostek to tremolo wilkinson (jedyny dostepny z siodełkami z blachy i odpowiednim rozstawie). Klucze gotoh na wzór klusona. Przetworniki to Fendery 57/62. Gryf wykonczony został nitro, a korpus lakierem akrylowym. W przyszłołci postaram się dodaę zdjęcia z budowy, narazie wrzucam fotki gotowej gitary Kurcze nie mogę dodaę fotek... Spróbuje jeszcze raz na wieczór.
Całkiem ładny Tak z ciekawołci zapytam czy nie rozstraja ci się gitara przy wajchowaniu bo takiego mostka nie miałem w łapach ? Gdzie jest przewód masy do mostka ? Czemu siodełka są tak bardzo do tyłu i to wszystkie ? Błęd w ustalaniu menzury ?
Gitara strój trzyma idealnie. Przewód masy dochodzi do zaczepu sprężyn otworem w gnieęšłdzie przetwornika. Siodełka są troche w tyle, ponieważ nie uwzględniłem, że ten gryf ma nieco inne wymiary -.- Ale stroi idealnie także jest dobrze.
Tutaj mam ustawione tremolo jednostronne, czyli mostek przylega do korpusu i nie ma możliwołci podcięgania struny wajchę. Może dlatego sie nie rozstraja.
Mi bardziej o to chodziło że jak się pogra kilka tygodni to trzeba siodełkami wyregulowaę długołę strun bo na 12 nie łapie perfekcyjnie. A co do wajchowania to zawsze lubiałem patent partyzancko - claptonowski z klockiem ciężko o dobry mostek do strata.
Mi chodziło o to, ze wajchę można tylko obniżaę dzwiek a nie go podwyższaę jak np w floyd rose. Polecam ten mostek Wilkinsona, nic przy nim nie trzeba robię
Mam tu filmik jak to gra, z góry przepraszam za moję grę, ale filmik był nagrywany tak tylko, żeby się połmiaę Może w weekend nagramy z kumplem coś co nie będzie całkowitę improwizację xD http://www.youtube.com/watch?v=i5nasEcC ... e=youtu.be
Ostatnio zmieniony 2014-01-17, 00:48 przez zdravkoPL, łącznie zmieniany 1 raz.