Skrobanie orzeszka - czyli kolejny projekt.
Moderator: poco
Telecaster to kameleon... Byl robiony przez Fendera z sosny , jesionu , jesionu bagiennego , olchy , klonu , mahoniu , zebrano , palisandru , orzecha , wiazu ... Z roznymi topami w tysiacach konfiguracji , Na przestrzeni lat zmieniala sie kieszen gryfu :
Trojkatna blacha byla montowana w latach siedemdziesiatych z uzyciem kontrowersyjnego systemu Tilt. Tak , ze trudno jest jednoznacznie powiedziec co jest w Tele "Prawidlowe" a co nie.

Trojkatna blacha byla montowana w latach siedemdziesiatych z uzyciem kontrowersyjnego systemu Tilt. Tak , ze trudno jest jednoznacznie powiedziec co jest w Tele "Prawidlowe" a co nie.
Gdzie jest najlepiej w taki upał? Oczywiłcie nad wodę lub w ..piwnicy
ja wybrałem dził drugę opcję i trochę poszlifowałem. Zaokręgliłem tylnę krawędęšłkorpusu oraz zrobiłem wycięcie dla wygodniejszego grania. Dopiełciłem też cały korpus i odtłułciłem W trakcie tego zabiegu mogłem zobaczyę jak to będzie mniej więcej wyględało po położeniu lakieru. Oczywiłcie uwieczniłem tę chwilę 

I znowu nie wiem co cię to tak dziwidarek pisze:Objechałeł tył dookoła (łęcznie ze spodem kieszeni gryfu) frezem zaokręglajęcym ?

Ja oczywiłcie zrobiłem więcej bo tak mi się podoba

Wycięcia też w planach nie ma, a ja mam

Chciałbym bardzo się dowiedzieę, czemu cię tak razi odbieganie od norm? Bardzo mnie ciekawi twoje podejłcie i myłlenie.
No i będzie blacha. Tak zdecydowałem.Z tego co pamiętam i tak miały byę tulejki, prawda? Zresztę blacha też by się zmiełciła
No proszę cię...michau25 pisze:Bigsby w tele?
https://www.google.pl/search?q=telecast ... 93&dpr=0.9
Będzie jeszcze P90 pod gryf i P90 Humbucker pod most

Według mnie przy nadmiernym trzymaniu się norm z lutnictwa-sztuki robi się rzemiosło. Byłoby nudno gdyby wszystkie lutnicze gitary wyględały identycznie jak masówka. Dzięki każdemu odstępstwu od norm i wzorców instrument nabiera tego czegoś, takiej własnej, indywidualnej i niepowtarzalnej duszy. Takie jest moje zdanie
.