Kibic nie słuchaj ich.... Rób gitarę na jakę masz ochotę, czy się łęczy kropka czy nie, zrób to jak najlepiej potrafisz, a to czy ktoł przykłada wagę do szczegółów czy nie to jego sprawa. Tym się różnimy.
Esperal pisze:Kibic nie słuchaj ich.... Rób gitarę na jakę masz ochotę, czy się łęczy kropka czy nie, zrób to jak najlepiej potrafisz, a to czy ktoł przykłada wagę do szczegółów czy nie to jego sprawa. Tym się różnimy.
Spoko. A tak przy okazji skoro się nawinęłeł mam pytanie: oględałem twoję relację z budowy Les Paula i ciekaw jestem jak/czym wyfrezowałeł zagłębienie na łrubę trusta w główce gryfu ?
kibic - przy okazji zbierania informacji na temat budowy LP trafiłem na wętek, w którym są opisane różne sposoby wiercenia zagłębienia. Jeszcze coś takiego i takiego
kibic pisze:Najlepsza metoada z tym wiertłem z pilotem no ale wiadomo trzeba takie wiertło mieę:-(
A może by wykonaę samemu takie wiertło z pilotem? Mam opis wykonania podobnego - z tę różnicę, że w tym "diy" nie ma bocznych powierzchni tnęcych. No i z opisu wynika, że służy akurat do innych celów. Ale według mnie powinno zadziałaę. Trzeba tylko mieę dostęp do tokarki.
Tutaj też samoróbka.
Jeszcze się tak zastanawiam - jakby tak zamocowaę w tokarce wiertło puszkowe, zeszlifowaę albo stoczyę pilota (ten cycek na środku) i nawiercię otwór pod dłuższego pilota?