Mam w Pdf-ie krok po kroku od poczatku do konca udokumentowana fotorelacje z budowy LP Sunbursta ,idealnej kopii gitary z lat 50-tych. Kibic chcesz ? Tylko ktos musi mi powiedziec jak to spakowac do wyslania bo jestem komputerowym kretynem...
Ja bym odchudził, chociaż z tego co wiem to '52 nie miały weight-reliefu. Jak przyjdzie klonowy top to gitara dojdzie do 4kg . W moim lesiu też się zastanawiałem i zrobiłem modern reliefa i cieszę się z tego niezmiernie , bo chociaż mam zdrowe plecy i jestem stosunkowo silny, to nie chcę żeby gitara sprawiała wrażenie jakoł strasznie ciężkiej.
Z tego co widzę to gryf z litego kawałka będzie. W sumie też tak zrobiłem, ale mam pewne obawy, że to rozwięzanie jest mniej wytrzymałe niż klejone, ze względu na ułożenie włókien.
Zenek_Spawacz pisze:Mam w Pdf-ie krok po kroku od poczatku do konca udokumentowana fotorelacje z budowy LP Sunbursta ,idealnej kopii gitary z lat 50-tych.
To ja poproszę. Jak duży ten pdf jest? Nie dasz rady załęczyę? Jak nie to moze spróbuj wrzucin na http://sendfile.pl i linka zapusą.
Strzeli i to w najmniej odpowiednim momencie, oprze o łcianę lekko stuknie, a nie daj Boże upadnie, będzie miał założone grube sznurki i kłopot gotowy.
Mało to uwalonych główek z takim układem słojów??