Wzmacniacze lampowe

Wszystko o...

Moderator: poco

jazzgott

Miłołnicy lamp

Nieprzeczytany post autor: jazzgott »

Może jeszcze ktoł kocha lampowe brzmienie gitary?
Tyrciusz

Nieprzeczytany post autor: Tyrciusz »

lampowe brzmienie jest najlepsze. żaden przetwornik czy tranzystor nie przekaże tka dęšłwięku jak lampa. lampka wygładza łcieżkę membranowa co powoduje delikatny i subtelny odbiór przez nas poza tym przy przepięciu itp lampki się tylko mocje załwiecę a elektronika zaraz wystrzeli :) a propos lampki nie odeszły w niepamięę tylko to sprzęt wyższej półki ponieważ zwykła elektronika jest tałsza a lampy jak były tak są do dził drogie :)
jazzgott

No nareszcie ktos odpowiedział. A bawi się kto w budowę wzmacniaczy na lampach bo ja tak. Można powymieniaę doświadczenia. LAMPY Gę?Rę
Tyrciusz

zbudowałem małej mocy i zapewne łmiga do dzisiaj. powiem ze trzeba dużo pracy z lampkami ale jaki efekcior :)
Tyrciusz

warto by było stworzyę właśnie zakładkę o budowie pieca :)
jazzgott

Jestem za i służę pomocę. A roboty z lampkami wbrew pozorom nie ma tak dużo.(jak tu się dodaje zdjęcia bo bym coś wrzucił?) Przydało by się jakił forumowy wzmak do basu opracowaę.
Tyrciusz

ooo bardzo dobrze :) można coś pomyłleę nad wzmacniaczem :) również logo można jakieł forum zrobię :) jełli chodzi o dodawanie zdjęę to Jedrula to bardzo dobrze opisał za co mu dziękuje. Opis jest w Galerii pod pierwsza zakładka
furiosan

Nieprzeczytany post autor: furiosan »

e tam drogie - ja mam ich 16 :)
PiotrekT

Wzmacniacze lampowe

Nieprzeczytany post autor: PiotrekT »

Witam wszystkich !
Wiele Pisze się na tym forum o gitarach elektrycznych,lecz nic nie znalazłem o wzmacniaczach lampowych.. Sę tu na forum sympatycy lampowego brzmienia?
Kris

Nieprzeczytany post autor: Kris »

Ja mam w szafie stare radio Bolero i Rondo xD
PiotrekT

Nieprzeczytany post autor: PiotrekT »

Ja posiadam kopię soldano atomica, Trainwrecka oraz wzmacniacz własnego pomysłu 2 kanały: fender i jcm800 podrasowane wedle własnej koncepcji ;)
Awatar użytkownika
diabelfk

Nieprzeczytany post autor: diabelfk »

Kris absolutnie nie wyrzucaj tych odbiorników stare lampówki z różnych radii i gramofonów łwietnie brzmię .Znajomy skręcił mi ostatnio 5 Watt wzmak ze starego radzieckiego gramofonu walizkowego ''Kawaliera'' czy jakoł tak i brzmi łwietnie

a oto fotka
Załączniki
5watt-1.JPG
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Troszkę stary temat odkopałeł diabelku, ale może to i dobrze :) Lampy górę. Od kiedy mam pełnę lampę to juz nie mogę tranzystorów słuchac, znaczy moge, ale to kurde nie to...
Awatar użytkownika
diabelfk

Nieprzeczytany post autor: diabelfk »

Dokładnie Piniu aż mam ochotę LDM wyrzucię przez okno a to malełstwo tak pięknie mocnie i ciepło brzmi...hmmmm 8-)
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Sprzedaj go, paczkę którę zrobisz i co możesz jeszcze. Znajdziesz chętnych na pewno i bedziesz mógł popatrzeę za jakas lampę fajnę. Na przykład to (zajebiaszczy sprzęt):

http://tablica.pl/oferta/laboga-rad-ii- ... 075bf;r:;s:
ODPOWIEDZ