TELECASTER - TELESłAW - WYKONANY POD OKIEM MISTRZA FEJ-CHO
Moderator: poco
Re: TELECASTER - TELESłAW - WYKONANY POD OKIEM MISTRZA FEJ-C
Szkoda. Na pewno stracił na brzmieniu. Jakbył ograł przed malowaniem i po to był wiedział o czym mówię
Przerabiałem poliuretan w tele.

-
Jest faktycznie lekko tępy, ale tu wilkinsony za 100 zł też daję o sobie znaę.
Choę powiem Ci że dęšłwigał na próbie w miarę na czystym kanale, ale na przesterach zmarł...
Choę powiem Ci że dęšłwigał na próbie w miarę na czystym kanale, ale na przesterach zmarł...
-
Teraz jestem w połowie Jazzmastera - będzie lekko przybielony, poprzecierany i nitro
-
No no kawał solidnej roboty, niezłe, łwieże spojrzenie na temat tele. Brawo 

CzĹowiek nie stworzyĹ jeszcze nic, czego nie byĹby w stanie zepsuÄ.
-
-
Profesjonalna sesja na pamiętkę
no i fajne fotki,
coś się struga aktualnie?
coś się struga aktualnie?
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Zeppelin77 mam pytanie odnołnie gryfów , z tego co pamiętam to w tej gitarze i w jazzmasterze gryfy chyba są z gitar projekt , możesz powiedzieę coś o ich jakołci ?
Witam. Ja miałem kontakt z kilkoma gryfami z gitar project więc co nieco mogę napisac. Kupił je mój znajomy u którego korzystam z cnc, on sam po rozmowie ze mnę wkręcił się w budowę gitar, wykonuje samodzielnie korpusy lakieruje i składa do kupy oraz wykonuje niewielkie korekcje progów siodełek itp, ale jeszcze nie dał się namówic na samodzielne wykonanie gryfu. Mała charakterystyka tego co kupił. Gryf hosco z jednego kawałka klonu, wykonanie bardzo dobre nie ma się do czego przyczepic. Gryf hosco z palisandrowę podstrunnicę wykonanie dobre ale jeden feler, nawet po całkowitym poluzowaniu łruby nadal pozostał banan. Prawdopodobnie zniwelował by go nacięg strun ale nie chcieliłmy ryzykowac i poszedł do wymiany. Gryf strat no name ogólne wykonanie dobre ale niedokładnie nabite progi, straszne fale, musieliłmy podobijac wystajęce progi i zrobic szlif co załatwiło sprawę. Gryf tele no name perełka wykonanie bardzo dobre klon z bardzo regularnym układem słoi w układzie flat sawn podstrunnica palisander z poprawnie nabitymi progami. Tak więc trochę loteria . Pierwszy kupiony przez internet, potem już odbiór osobisty. Najlepiej jest udac się do nich osobiłcie wtedy można wybrac najlepszy egzemplarz. ęšłĽeby nie było że przez internet sklep wysyła buble to te dwa felerne gryfy znajomy wybrał sam poniesiony euforię zakupów, dopiero po moich oględzinach dokonał wymiany lub korekcji.Więcej będę mógł napisac jak sam się do nich wybiorę, zapoznam z ofertę i będę mógł sprawdzic jaki odsetek stanowę gryfy z niedoróbkami. Duży plus dla sklepu za obsługę, nie było żadnych problemów z wymianę wadliwych gryfów, poza tym już nie raz robiłem u nich zakupy i nie było żadnych problemów. Jestem jednak ciekaw opinii kolegi Zeppelin77.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Wielkie dzięki Witheltz . Tak podejrzewałem że to jest jednak lekka loteria i najlepiej kupowaę osobiłcie .