Ja też jestem tego samego zdania, ale kiedy rozmawiasz z producentami i użytkownikami - prowadziłem taki rekonesans na terenie Polski, to wszyscy wciskaję, że muszę. Potwierdzaję to inne filmy z YT traktujęce o regulacji i ustawieniu kół.
Ja jako przykład podaję pracę pił do cięcia metalu, gdzie przecież tałma jest skręcona i kierunek oraz prostopadłołę cięcia nadaję prowadnice, a koła jedynie napęd !
Idęc dalej-pisałem już wczełniej o tym, jeżeli mamy koła profilowane, tj beczkowate, to tałma zawsze się ustawi tak, jak została zgrzana i będę jej oba proste odcinki przesuwaę się równolegle do siebie. Im węższy brzeszczot tym lepiej to zobrazowaę, bo można sobie wyobrazię okręgły sznurek. Ale tylko wyobrazię, bo na powierzchniach wypukłych mógłby się nie utrzymaę ze względu na geometrię, ale dla rozkminiania tematu można się posłużyę taka analogię.
Traki, jakie mam w zasięgu- 6 szt, maję jako bieżnię pasek klinowy typu C (17x11)nacięgnięty na koło pasowe w - droższych wersjach pas wielorowkowy (np. PJ,PK), szerokołę piły 35-40, a prowadzenie jest na dwóch tylko rolkach. Za to nacięg jest hydrauliczny dla łatwiejszej kontroli jego wielkołci, która odczytuje się na manometrze. Pomijam wszystkie obserwowane luzy w napinaczu, a piły tnę z dokładnołcię takę, jak ustawiona na podziałce.
Fakt, nie tnę cienkich deseczek 3-5 mm, ale deski i to jest różnica, ale chodzi o sam mechanizm procesu cięcia.
Na ten temat, to dobrze by było, gdyby wypowiedział się i konstruktor i użytkownik z doświadczeniem, bo my możemy sobie tylko pogadaę.Tak myłlę.
https://www.youtube.com/watch?v=rxfZphxj2eM
Musiałem wrócię na stronę, bo coś jeszcze mi się nasunęło w tym temacie, a mianowicie miękka bieżnia, bieżnia tylko nacięgnięta na koło - nie wszędzie z taka samę siłę. I tutaj tez należało by szukaę korzyłci z jakołci cięcia, albowiem nie ma wtedy sytuacji, gdzie zęby stykajęce się z nię ulegnę deformacji. Piła i tak będzie szła jak po małle, bo nacisk na bieżnie brzeszczota rozłoży się na dużej powierzchni (ciężkie maszyny budowlane na gęsienicach, czołgi), a zęby będę miały nacisk punktowy, więc lekko wcisnę się w nię bez deformacji. Przykład
https://www.youtube.com/watch?v=gx28n8fMxh8
Pozdrawiam, Ryszard
PS
Tak trochę na raty wrzucam, ale nie mogłem się oprzeę pokusie i wykrełliłem przyrzęd do ustawiania płaszczyzny kół. Może się komuł przyda, bo mnie się przydał.