Kłaniam sią!

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
Pełta

Kłaniam się!

Nieprzeczytany post autor: Pełta »

Witam kolegów,lutnictwem zainteresowałem się niedawno,może trochę jedynie wczełniej, myłl jak ,,to,, jest zbudowane stworzyła marzenie.Otóż jestem zafascynowany tworzeniem instrumentu składajęcego się z 58 częłci...
Z literatury przeczytałem księżkę Tomasza Panufnika Technologia Lutnicza z 1934r,muszę zrobię jak najszybciej jej skan,póki jest taka możliwołę...
Dla mnie skrzypce, to bez wętpienia ,jak ja to nazywam ,,czarodziejski instrument,,słodycz,łpiewnołę i siła oraz skala barw zniewala mnie zawsze ;-) .
Chciałbym tworzyę pierwszy instrument z wiosnę,brak mi jeszcze wielu narzędzi,sam zapewne nie wiem na co się porywam,ale chciałbym spróbowaę...po przeczytaniu księżki Mistrz Franciszek Marduła,którę z resztę b.polecam,stwierdzam,że naprawdę można jak się chce.
Trochę boli brak drewna,nie wiem czy zdobędę wysezonowane gotowe do pracy,pocieszajęcy jest fakt dosuszenia u znajomego,choę dawno u niego nie byłem,więc nie wiem jak z jego suszarnię.
Pisałem do p.P.Salomona,niestety tam trzeba byę osobiłcie...gdyby ktoł wiosnę z Warszawy się do niego wybierał,jestem chętny...
Czytam,łledzę forum i liczę na pomoc kolegów :-)
Mariusz z mazowieckiego.
Klucz Levisa...
Awatar użytkownika
molu

Re: Kłaniam się!

Nieprzeczytany post autor: molu »

Witaj na forum.

Jak tylko masz możliwołę to się wybierze do PS. Warto. Pooględasz, wybierzesz, zawsze coś doradzi. I pewnie kupisz więcej niż planowałeł ;)

T.
Awatar użytkownika
Pełta

molu pisze:Witaj na forum.

Jak tylko masz możliwołę to się wybierze do PS. Warto. Pooględasz, wybierzesz, zawsze coś doradzi. I pewnie kupisz więcej niż planowałeł ;)

T.
Witaj,tak...prawdopodobnie połęczę wyjazd turystyczny...widziałem na czym pracuję lutnicy za oceanem,czy w Europie,to przechodzi wyobrażenia...może u PS zdobędę coś na poczętek :-D,nie mam bladego pojęcia jakimi materiałami dysponuje,sam jestem ciekaw.
Klucz Levisa...
Awatar użytkownika
molu

Nieprzeczytany post autor: molu »

Kiedyś wrzuciłem kilka fotek z wypadu do PS.

T.
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Witam kolejnego , pozytywnie zakręconego forumowicza,
Tuszę, iż Wałę z pustymi rękami stęd odejłę nie dasz rady, ale z pełnę głowę na dodatek, zapewne.
Zatem korzystaj pełna garłcię ze skarbnicy wiedzy, jakę już dysponujemy, a i sądzęc po zapale swoja zechcesz dorzucię. :-D
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
Pełta

poco pisze:Witam kolejnego , pozytywnie zakręconego forumowicza,
Tuszę, iż Wałę z pustymi rękami stęd odejłę nie dasz rady, ale z pełnę głowę na dodatek, zapewne.
Zatem korzystaj pełna garłcię ze skarbnicy wiedzy, jakę już dysponujemy, a i sądzęc po zapale swoja zechcesz dorzucię. :-D
Pozdrawiam, Ryszard
Zacnie Wałę radzisz,głowa już nie młoda,ale może to i dobrze bo tu Acan trza skupienia,a nie o dyrdymałach prawię :lol:
Przeto już korzystam...znaczy ten,tego ten...już uszczknołem kapkę,co wielce mnie w te pędy,oby nie słomiane...
Dzięki za miłe powitanie!
Mariusz
Klucz Levisa...
Awatar użytkownika
Jerzy S

Nieprzeczytany post autor: Jerzy S »

Ja krótko - czełę :)
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »