Dzieł dobry.

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Witt

Dzieł dobry.

Nieprzeczytany post autor: Witt »

Jestem tu nowy i chciał bym trochę opowiedzieę czemu dołęczyłem do tego forum.

W tym momencie mam 16 lat a na gitarze (klasycznej,akustycznej) uczę się graę od 6 roku życia.Od pewnego czasu chodzi za mnę pomysł stworzenia mojego własnego instrumentu,nie musi to byę gitara tylko coś co będzie instrumentem strunowym szarpanym. Poza tym chciał bym nabyę jakęł wiedzę ,która umożliwi mi w przyszłołci naprawianie moich instrumentów. W dodatku mam skrzypce ,które są w mojej rodzinie od stu lat jak nie więcej, ale prawie nic o nich nie wiadomo. I może wy mi pomożecie Panowie w dowiedzeniu się czegoś na ich temat?
Awatar użytkownika
PiotrCh

Re: Dzieł dobry.

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Witaj,
czerp z wętków, działaj, pytaj :)
pozdrowienia
Piotr
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Skoro już tu zawitałeł, toł kolego łwiadom praw i obowięzków.
A zatem, "zacznij od Bacha", czyli lektura, lektura i jeszcze raz lektura, a potem bach! i robisz instrument.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
michqq

Nieprzeczytany post autor: michqq »

Witt pisze:W dodatku mam skrzypce ,które są w mojej rodzinie od stu lat jak nie więcej, ale prawie nic o nich nie wiadomo. I może wy mi pomożecie Panowie w dowiedzeniu się czegoś na ich temat?
https://www.forumlutnicze.pl/viewtopic.php?f=30&t=3678
Skrzypce â?? przyrzęd do łaskotania wnątrza ucha za pomocę tarcia kołskiego ogona o wnątrznołci barana.
michqq

Nieprzeczytany post autor: michqq »

poco pisze:"zacznij od Bacha", czyli lektura, lektura i jeszcze raz lektura, a potem bach! i robisz instrument.
Alternatywnie, to można zakupię obrobione podzespoły i wykonaę własnego składaka. Metoda z zakupami to byłaby: "zacznij od Handla".
:mrgreen:
Skrzypce â?? przyrzęd do łaskotania wnątrza ucha za pomocę tarcia kołskiego ogona o wnątrznołci barana.
ODPOWIEDZ