Czyszczenie i renowacja czarnego mostka tremolo
Moderator: poco
Czyszczenie i renowacja czarnego mostka tremolo
Czełę Wszystkim. Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział. Wczoraj zdobyłem most tremolo dwustronne. Jest miejscami pordzewiały a czarna powłoka mocno połcierana. W jaki sposób doprowadzię ten most do pierwotnego stanu?
Re: Czyszczenie i renowacja czarnego mostka tremolo
Cofajęc się w czasie? 
Jak powłoka starta to nie poradzisz nic sensownego. Rdzę jeszcze jakoł wyczyłcisz.
T.

Jak powłoka starta to nie poradzisz nic sensownego. Rdzę jeszcze jakoł wyczyłcisz.
T.
E?
Czernienie metalu łrodkami chemicznymi jest możliwe - zajmuję się tym rusznikarze, "nożownicy" i modelarze.
Nie czernicie niczym w lutnictwie?
Czernienie metalu łrodkami chemicznymi jest możliwe - zajmuję się tym rusznikarze, "nożownicy" i modelarze.
Nie czernicie niczym w lutnictwie?
Skrzypce â?? przyrzÄd do Ĺaskotania wnÄ
trza ucha za pomocÄ tarcia koĹskiego ogona o wnÄ
trznoĹci barana.
Poczytaj i pomyłl. http://www.buszowanie.republika.pl/inne.html
Pozdrawiam, Ryszard
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Dzięki za porady. Zastanawiam się czy takie czernienie tworzy warstwę antykorozyjnę?
ja tak tylko wtręcę swoje trzy grosze.. to je moje zdanie i możecie się z nim nie zgadzaę. Czernienie mostka, cała ta zabawa. Nie wystarczy odrdzewię, wyczyłcię i graę? Czy nowa powłoka, naniesiona w amatorskich, domowych warunkach jest na tyle trwała by to robię? Pewnie wytarło się tam gdzie przeważnie, więc ta też się będzie wycieraę, pewnie nawet szybciej niż fabryczna. No chyba, że mostek z historię, jest sentyment. Albo chcesz po prostu zdobyę nowe doświadczenia, coś porobię przy gitarze. Odłwieżyę ję.. Z doświadczenia (niekoniecznie gitarowego) wiem, że się człek urobi, upoci, a efekt taki sobie.
na koniec powtórzę... to moje zdanie. ęšłĽeby nie było, że taki mędry jestem - oczywiłcie ja też tak robię czasami
T.
na koniec powtórzę... to moje zdanie. ęšłĽeby nie było, że taki mędry jestem - oczywiłcie ja też tak robię czasami

T.
Molu mędrym jest-słuchajta go.
Tyle co chłopak stracił zdrowia na amatorsko chemicznej obróbce metali tomało kto sobie wyobraża.
Ja się trzymam zdania Mola
Tyle co chłopak stracił zdrowia na amatorsko chemicznej obróbce metali tomało kto sobie wyobraża.
Ja się trzymam zdania Mola

Chyba macie rację. Mostek wyczyłciłem mosiężnę szczotę i włókninę łciernę, spryskałem wd i to będzie koniec remontu. Rzeczywiłcie wytarł się tam, gdzie ręka trafia, więc dalej będzie się wycieraę.Przy okazji - potrzebuję 1 łrubke do mikrostrojenia chromowanę, kostki do blokowania strun i zaciski do blokady ze łrubami na imbus. Może ktoł z Was ma na zbyciu takie gadgety?