Stratocaster jesion
Moderator: Jan
- SebastianL
Re: Stratocaster jesion
Nie tylko słynny lutnik się w tym miejscu podpisywał. Myłlę że podpisujęc się w podobny sposób na odwrocie główki strata nie popełni się faux paux 

Zabrzmiało to jak był przeniósł się do anglojęzycznego pałstwaPiotrCh pisze: 2021-01-23, 20:09 Moje nazwisko po angielsku jest nie do wypowiedzenia, a próby wszelkie brzmię tragikomicznie![]()

Wybaczcie za bĹÄdy, dysortografia nie wybacza 

Na prawdę chcesz o tym porozmawiaę? Nie lepiej gitarę kołczyę co zaczęłeł? 

pozdrowienia
Piotr
Piotr
-
Gratuluję łwietna robota. Jak już wspominałem wczełniej bardzo ładnie prezentuje się drewno na korpusie. Faktycznie jak już wspomnieli koledzy pomyłl o własnym logo, podpisem.
Mam pytanie, w jaki sposób ustawiłeł mostek? Na zdjęciach trudno ocenię jego płaszczyznę oraz wysokołę. Działa jako dwustronny ? Czy opiera się na korpusie? Jak wiadomo jest to indywidualna sprawa. Pytam więc z ciekawołci.
Mam pytanie, w jaki sposób ustawiłeł mostek? Na zdjęciach trudno ocenię jego płaszczyznę oraz wysokołę. Działa jako dwustronny ? Czy opiera się na korpusie? Jak wiadomo jest to indywidualna sprawa. Pytam więc z ciekawołci.
ĚżyczÄ miĹego dnia
RafaĹ
RafaĹ
Dzięki:)
Mostek jest ustawiony tak, że ma 1 mm szczeliny z tyłu do korpusu. Póki co tak zostanie. Wajchy jeszcze nie dorobiłem. Kupiłem ten most za 100 zł bo miał pęknięte siodełko na strunie E, za nowy trzeba zapłacię ok 500 zł. Siodełko dorobiłem i gra muzyka
łwietny most za niewielkie pieniędze względem ceny sklepowej.
Mostek jest ustawiony tak, że ma 1 mm szczeliny z tyłu do korpusu. Póki co tak zostanie. Wajchy jeszcze nie dorobiłem. Kupiłem ten most za 100 zł bo miał pęknięte siodełko na strunie E, za nowy trzeba zapłacię ok 500 zł. Siodełko dorobiłem i gra muzyka

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Oczywiscie ze lepiej ale musze czekac az kolega zakupi maszynki, narazie jedynde co zrobilem to polutowalem elektronikePiotrCh pisze: 2021-01-24, 10:24 Na prawdę chcesz o tym porozmawiaę? Nie lepiej gitarę kołczyę co zaczęłeł?![]()

Wybaczcie za bĹÄdy, dysortografia nie wybacza 

I nawet nie ma się do czego przyczepię .Gratki Piotr
Wojtku - nowy temat zaczęłem o mandolinie - zawitaj tam bo potrzeba doświadczenia 

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Pikny!
dzięk!
pochłonęła mnie trochę mandolina, ale drugi strat czeka na finish, będzie bardzo nietypowy
pochłonęła mnie trochę mandolina, ale drugi strat czeka na finish, będzie bardzo nietypowy

pozdrowienia
Piotr
Piotr