Zakryte przystawki w elektryku. To ma sens ?

Dyskusje na temat budowy gitar elektrycznych.

Moderator: poco

baniak923

Zakryte przystawki w elektryku. To ma sens ?

Nieprzeczytany post autor: baniak923 »

Witam wszystkich. Chcę trochę "stjuningowaę" moję gitarę. Tak się zastanawiam; widziałem wiele basów, które maję zakryte przystawki
[img]http:/www.forumlutnicze.pl/files/dsc_0097_812.jpg[/img]
ale nie widziałem elektryków.

Pewnie dlatego że przetworniki w basach maję większę moc, ale czy jakbym zrobił bardzo cienkę osłonkę (ok. 1 mm ) to czy nie stracę na jakołci brzmienia.

PS. Przetworniki mam dosyę mocne (Merlin HellFire i DiMarzio D-Activator DP219)
Awatar użytkownika
Andrzej

Nieprzeczytany post autor: Andrzej »

Witam .Elektryki też są ,Fender wypułcił takie coś nazywa się Fender Voyager Concept :-o Takie brzydkie i pokraczne że aż piękne :shock: Prawdę mówięc nie miałem czasu żeby poczytaę więcej o tym modelu . Jedna ma przetworniki w stylu telecastera ,a druga niema (przynajmniej na wierzchu) :?: zdaje się że to jakał wariacja na temat Jaguara ,jazzmastera ,jagmastera czy cholera wie czego . Ale jakoł nie chce mi się wierzyę że te bez przetworników na wierzchu maję tylko piezo . Hmmm
ładne toto dziwne ale intrygujęce zarazem .
http://www.themusiczoo.com/blog/2012/la ... r-concept/
Załączniki
IMG_9330.jpg
IMG_9380.jpg
IMG_9348.jpg
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Ja mam w Dean-ie humby zamknięte w puszkach, więc mozna powiedzieę też,że zakryte i zamknięte. Uważam,ze to bardzo dobry pomysl bo łwietnie ekranuje.
Awatar użytkownika
Andrzej

Re: Zakryte przystawki w elektryku. To ma sens ?

Nieprzeczytany post autor: Andrzej »

baniak923 pisze: Przetworniki mam dosyę mocne (Merlin HellFire i DiMarzio D-Activator DP219)
Zaraz zaraz ,a czemu to chcesz zakrywaę takie dobre przetworniki :shock: .Widziałem w innym wętku że to chyba chodzi o gitarę SG ? No ale twój wybór i nikt ci tego nie zabroni ;-) A masz naprawdę niezłe przystawki . Ja zawsze marzyłem o SG z dwoma pipakami (P90) No ale to moje marzenia ,a wętek jest twój i gitara też twoja i twoje prawo (W kołcu kto bogatemu zabroni ) ;-)
Ale tak sobie myłlę że w takiej gitarze przystawki naprawdę łwietnie wygłędaję zwłaszcza w niklowanych puszkach (takich jak napisał Piniasty) dodaję jej charakteru i są jak kropka nad i .
Załączniki
2004_gibson_sg_angus_young_00664468_front.jpg
ODPOWIEDZ