Archtop 16"
Moderator: Jan
Re: Archtop 16"
Piotr mam jeszcze pytanie gdzie są potencjometry ? jak był mógł jakęł fotkę ?
pozdrawiam
pozdrawiam
Oj Wojtek Wojtek, niepokoi mnie twój brak spostrzegawczołciwojtek pisze:Piotr mam jeszcze pytanie gdzie są potencjometry ? jak był mógł jakęł fotkę ?
pozdrawiam

ps: mnie ciekawi kęt i sposób wklejenia gryfu, wyględa na taki "smyczkowy"
4 stopnie, ja wiem czy smyczkowe kęt??mnie ciekawi kęt i sposób wklejenia gryfu, wyględa na taki "smyczkowy"
Pozdrawiam
Tzn. widziałem że coś tam jest ale chciałem z bliska luknęę
No co fajny taki smyczkowy ,mnie sie podoba ta technika .
Ja tam gryf mocowałem na jaskółkę ,tyle że sama technika zrobienia jest dosyę trudna ,na frezarce górnowrzecionowej z posuwami zrobiłem przyrzęd do ustawiania gryfu ,najpierw jeden bok potem drugi linia po dolnej częłci stopki .Tyle tylko że nie można sie nic machnęę
pozdrawiam

Ja tam gryf mocowałem na jaskółkę ,tyle że sama technika zrobienia jest dosyę trudna ,na frezarce górnowrzecionowej z posuwami zrobiłem przyrzęd do ustawiania gryfu ,najpierw jeden bok potem drugi linia po dolnej częłci stopki .Tyle tylko że nie można sie nic machnęę

pozdrawiam
Ja to robię tez na tej zasadzie, tu masz link do sprytnego jiga z wymiennymi wkładkami
http://rogflys.blogspot.com/2009/01/tru ... joint.html
Pozdrawiam
http://rogflys.blogspot.com/2009/01/tru ... joint.html
Pozdrawiam
No ten patent jest dobry tyle że ja nie doklejam tej częłci szyjki nad pudłem tylko robie z jednego kawałka i w ten sposób freza by mi nie starczyło w moim es ie dołożyłem jeszcze dwa progi .A na podstrunnice jednak heban najlepszy moim skromnym zdaniem ,wenge ,ziricote owszem ale jakoł nie widzi mi sie .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Przecie tu masz wszystko z hebanu, a gryf też z jednego kawałka w profilu bocznym, stęd te doklejki na główce. Jak zerkniesz, ogon nad pudłem jest złęczony z gryfem. Nie ma klejenia.A na podstrunnice jednak heban najlepszy moim skromnym zdaniem ,wenge ,ziricote owszem ale jakoł nie widzi mi sie .
P
Tak wiem chciałem tylko potwierdzię że heban z (czarnych ) jest najfajniejszym drewnem.No szukałem tego doklejenia nad pudłem i sie nie doszukałem
to jest to Piotr ,ja sie po prostu lubię czepiaę drobiazgów technicznych
pozdrawiam

pozdrawiam
Piękna gitara! Gratulacje!