Więc po kolei, znalazłem zdjęcie w internecie zrobione prostopadle do główki, importowałem je do corela. obrysowałem odpowiednim narzędziem następnie zapisałem jako PLT bo takie pliki między innymi obsługuje program Megaplot, frezarki (frezarka XMD32), wycięłem macice perłowę frezem do tego przeznaczonym (inne łamały się po przejechaniu połowy) potem ustawiajęc w programie Megaplot frez mniejszy o 0,1mm (żeby nie docinaę ręcznie w miejscach z ostrymi krawędziami póęšłniej) w podkładce stołu wyfrezowałiłmy kształt główki gitart żeby idealnie wpasowaę się póęšłniej z logiem. Potem już zostało tylko wklejanie na żywice z dodatkiem barwnika. Kiedy dołęczyłem do forum parę lat temu, wrzuciłem zdjęcia próbki markera progu, i to zrobiłem ręcznie bez CNC, precyzja na maszynie jest idealna. ale ręcznie też się da, zwłaszcza że to duże więc gdybym nie miał dostępu do cnc, zrobiłbym to jak dawniej czyli:
projekt w Corel Draw jak wyżej, póęšłniej wydruk na laserówce (lepsza jakołę), przyklejasz na "kropelkę" wycięty projekt do macicy perłowej, wycinasz jak najbliżej się da piłę włołnicę, póęšłniej hand job pilnikami, papierem łciernym lub dremelem z tarczkę do szlifowania. Układasz sobie swój wycięty element na drewnie, przyłapujesz kropelkę w kilku miejscach żeby się nie przesuwało objeżdżasz skalpelem starannie,żeby został obrys na drewnie, zdejmujesz perłę, wybierasz drewno ze łrodka obrysu, wklejasz na żywicę i tyle